Bosna i Hercegovina     | 04.03.2021. 16:41 |

Toudic: Opredijeljenost Francuske za nastavak pružanja podrške BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša primio je danas u nastupnu posjet veleposlanicu Republike Francuske u BiH Christine Toudic.

Tijekom sastanka veleposlanica Toudic informirala je ministra o aktivnostima Republike Francuske u BiH te istaknula da je dosadašnja bilateralna suradnja između ove dvije zemlje uspješna, uz izraženu želju da se ta praksa nastavi i u budućnosti.

Veleposlanica je između ostalog posebno naglasila opredijeljenost Francuske za nastavak pružanja podrške Bosni i Hercegovini na putu ka europskim integracijama, posebno kada je riječ o reformi pravosuđa, vladavini prava, kao i reformi javne uprave. Iskazana je obostrana zainteresiranost za buduću suradnju ove dvije zemlje posebno po pitanju edukacija, školovanja i dodatnog usavršavanja potrebnog kadra.

Ministar Grubeša je podcrtao obvezu Bosne i Hercegovine u pitanje potrebne reforme pravosuđa, podsjetio na zahtjeve koje stoje na njenom europskom putu, te da uz svoj potpuni angažman očekuje i pristup drugih nadležnih institucija, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta