Bosna i Hercegovina     | 05.03.2021. 13:08 |

Izmještanje migrantskih porodica iz napuštenih objekata na području USK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Služba za poslove sa strancima je u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, na području Unsko-sanskog kantona, na lokalitetu Bosanske Bojne, u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom provela akciju izmještanja migranata iz napuštenih objekata, saopćila je ta služba.

S obzirom na to da su migranti nelegalno boravili u objektima u kojima nije bilo minimum uslova za boravak, Služba je inicirala i koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmještanju s navedenog lokaliteta te zbrinjavanju u privremeni prihvatni centar Borići koji je predviđen za smještaj porodica i ranjivih kategorija migranata.

S navedenog lokaliteta, iz osam napuštenih objekata, izmještene se i u privremeni prihvatni centar Borići smještene 34 porodice s ukupno 115 članova, od čega su 53 djeca.

Provođenju navedenih aktivnosti prisustvovali su i medicinski timovi humanitarne organizacije SOS iz Bihaća, koji su porodicama u slučaju potrebe mogli pružiti medicinsku pomoć na licu mjesta.

Navedene operativne aktivnosti su rezultat zaključaka s prethodno održanih sastanaka s ministrom sigurnosti BiH, predstavnika Službe i predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Ove aktivnosti će biti nastavljene kako bi migranti iz napuštenih objekata bili smješteni u privremene prihvatne centre, navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'