Kultura     | 06.03.2021. 11:40 |

Prva projekcija uživo filma 'Zašto mama vazda plače' oduševila publiku u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. ožujka (FENA) - Nagrađivani dokumentarni film "Zašto mama vazda plače" prikazan je sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

Ovaj film redateljice i producentice Karmen Obrdalj, koji je osvojio 11 međunarodnih nagrada, prvi je put uživo prikazan upravo pred mostarskom publikom.

"Mojoj divnoj suradnici Fatimi Kazazić Obad i meni bila je čast prvi put gledati film među publikom i to u Mostaru. Vrlo emotivno iskustvo koje ćemo dugo nositi u srcima. Hvala Hrvatskom narodnom kazalištu i Mostaru", izjavila je Obrdalj.

Dodala je kako na području BiH generalno ne postoji neka platforma za razvoj filma, kako je to riješeno u susjednim državama, pa je apelirala na donositelje odluka da se takvo što pokrene i u Bosni i Hercegovini.

Redateljica je ovom prilikom izjavila kako je predivno što HNK Mostar prepoznaje mlade i talentirane ljude i što ih na ovakav način potiče.

"U HNK Mostar nastojimo, u okviru financijskih i tehničkih mogućnosti, biti svojevrsna platforma putem koje će što veći broj ljudi, prvenstveno mladih, biti usmjeravano prema umjetnosti. Pored naših redovitih kazališnih aktivnosti organiziramo i 'off programe' kojima omogućujemo mladim i kreativnim ljudima da svoj rad prikažu široj publici. U tom smislu pokrenuli smo, osim Dramskog studija mladih, i radionice pisanja dramskog teksta i filmskog scenarija", kazao je direktor marketinga Josip Blažević.

Film "Zašto mama vazda plače" prati Enu koja otkriva ljubavna pisma svojih roditelja, koji su se dopisivali dok su bili razdvojeni u ratu u Bosni i Hercegovini.

Slike pune čežnje dirnule su žiri na brojnim filmskim festivalima, stoga nagrade za ovaj film pristižu iz Irske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Hrvatske i drugih europskih država, naglasili su iz HNK Mostar.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo