Najave     | 07.03.2021. 12:50 |

IGM pokrenuo inicijativu o besplatnom predškolskom obrazovanju

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. ožujka (FENA) – Inicijativa građanki i građana Mostara (IGM) pokrenula je inicijativu o besplatnom predškolskom obrazovanju za svu djecu u Mostaru i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji te će upriličiti razgovore o tome s građanima 8. ožujka u Parku "Zrinjevac" u Mostaru s početkom u 11 sati.

Naime, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, IGM pripremila je incijativu za nositelje vlasti u Gradu Mostaru i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji kako bi se svoj djeci osiguralo besplatno predškolsko obrazovanje

Svjesni činjenice o važnosti predškolskog obrazovanja, pokrenuta incijativa ima za cilj skrenuti pozornost nositelja vlasti, kako gradske, tako i županijske razine, o jednakim mogućnostima za predškolsko obrazovanje za svu djecu bez obzira na materijalni status i mjesto stanovanja, navodi se u priopćenju IGM-a.

Kroz rad na terenu, žene iz IGM-a ističu kako su uvidjele da postoji neusklađenost između obrazovanja kadra za predškolsko obrazovanje, točnije prijeke potrebe za produkcijom kadra za rad u predškolskim obrazovnim ustanovama, te gorućim pitanjem - financiranja predškolskih obrazovnih ustanova kako na gradskoj, tako i na županijskoj razini.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta