Sport     | 08.03.2021. 14:01 |

Lojo: Drago mi je što smo izbjegli domaćine EP-a

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će u grupi C Evropskog prvenstva koje će biti održano ove godine u Francuskoj i Španiji, zajedno sa selekcijama Slovenije, Turske i Belgije.

Selektor reprezentacije BiH Goran Lojo zadovoljan je ishodom žrijeba, posebno jer je bh. tim izbjegao grupe u kojima će nastupiti domaćini EP-a Francuska i Španija. U izjavi za Fenu, Lojo upozorava da se protivnici BiH u grupi respektabilne ekipe protiv kojih će biti veoma teško igrati. 

- Drago mi je što smo izbjegli domaćine, Francusku i Španiju, što mi je i bila želja prije izvlačenja. Na predstojećem EP-u učestvuje 16 najkvalitetnijih ekipa Evrope tako da je svaki protivnik za respekt. U našoj grupi su tri respektabilne reprezentacije. Belgija je posljednjih godina jedna od najkvalitetnijih reprezentacije Evrope, Turska je košarkaška velesila, a Slovenija je u proteklim godinama postigla zapažene rezultate - izjavio je Lojo. 

Dodaje da će BiH učiniti sve da se što bolje pripremi za svakog protivnika, te da nakon sjajnog uspjeha u kvalifikacijama pokuša ostvariti dodatni iskorak.

- Također se nadam da ćemo nastupiti u najjačem sastavu te da će sve igračice biti zdrave i spremne - zaključio je Lojo. 

U grupi A Evropskog prvenstva nastupit će Švedska, Bjelorusija, Španija i Slovačka, grupu B sačinjavaju Crna Gora, Italija, Srbija i Grčka, dok će u grupi D nastupiti Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska. 

Evropsko prvenstvo za košarkašice bit će održano od 17. do 27. juna. Grupna faza, osmina finala i četvrtfinale igrat će se u Strasbourgu i Valenciji, a završna faza u Valenciji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana