Bosna i Hercegovina     | 08.03.2021. 16:06 |

Brkić i Pósa razgovarali o bilateralnim odnosima BiH i Mađarske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je danas u posjet veleposlanika Mađarske u BiH Krisztiána Pósu s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima BiH i Mađarske te proširenju suradnje, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Razmijenjena su mišljenja o aktualnim temama, s fokusom na europske i euroatlantske integracije BiH te uspostavljanju Povjerenstva za suradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine.

Zamjenik ministrice Brkić, koji je i predsjedatelj Povjerenstva za suradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine, zahvalio je Mađarskoj na potpori i pomoći koju pruža u integracijskim procesima BiH, posebice što je Mađarska kontakt veleposlanstvo za NATO.

Veleposlanik Pósa je naglasio da Mađarska nastavlja s potporom Bosni i Hercegovini na putu europskih i euroatlantskih integracija. Istaknuo je da je za NATO, kad je u pitanju jugoistok Europe, vrlo važno partnerstvo i suradnja s Bosnom i Hercegovinom te da je Mađarska spremna pomoći našoj zemlji kao i prenijeti svoja iskustva.

Tijekom susreta razgovarano je i o budućim koracima i aktivnostima Povjerenstva za suradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine, kao najvažnijeg tijela za koordinaciju euroatlantske suradnje naše zemlje.

Sugovornici su se usaglasili da bi u sljedećem razdoblju izrada i usvajanje Programa reformi Bosne i Hercegovine 2021. godine predstavljalo pozitivnu poruku i važan iskorak za BiH i njen integracijski proces.

Na sastanku je bilo riječi i o regionalnoj suradnji te aktualnoj situaciji i posljedicama uslijed pandemije koronavirusa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo