Bosna i Hercegovina     | 08.03.2021. 18:25 |

Izetbegović i Platzer o unapređenju saradnje i jačanju sigurnosnih kapaciteta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bakir Izetbegović primio je danas novoimenovanog komandanta snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini generalmajora Alexandera Platzera.

Izetbegović je poželio dobrodošlicu generalu Platzeru, istaknuvši značaj EUFOR-a kao garanta mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, što je preduvjet za dalji ekonomski razvoj države.

General Platzer je zahvalio na prijemu, te je istaknuo da će EUFOR nastaviti pružati podršku institucijama Bosne i Hercegovine, naročito onim iz sektora odbrane i sigurnosti, s kojima je već uspostavljena uspješna saradnja u izvršavanju zakonom propisanih zadataka i jačanju sigurnosti i sigurnosnih kapaciteta.

Razgovarano je o mogućnostima unapređenja saradnje i o zajedničkim aktivnostima koje mogu doprinijeti boljem sigurnosnom okruženju i uspješnijem putu Bosne i Hercegovine ka evropskim i euroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Izetbegovićevog kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo