Bosna i Hercegovina     | 08.03.2021. 18:39 |

Izetbegović i Al-Ahmadi o jačanju saradnje i liberalizaciji viznog režima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamaha Dakhela R. Al-Ahmadija.

Na sastanku je konstatirano da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije izuzetno dobri.

Ambasador Al-Ahmadi je iskazao podršku Kraljevine Saudijske Arabije očuvanju stabilnosti, napretka i prosperiteta Bosne i Hercegovine, te zahvalnost Izetbegoviću na uloženim naporima u jačanju odnosa dvije države.

Razgovarano je o dosadašnjoj ekonomskoj i kulturnoj saradnji i o mogućnostima njenog unapređenja.

Istaknuto je postojanje interesovanja investitora iz Kraljevine Saudijske Arabije za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu, te obostrane spremnosti na unapređenje saradnje u oblastima turizma, građevinskog sektora i projekata obnovljivih izvora energije.

Ambasador Al-Ahmadi je najavio intezivniji angažman Poslovnog vijeća Kraljevina Saudijska Arabija – Bosna i Hercegovina na provođenju poslovnih aktivnosti.

Razgovarano je o mogućnostima liberalizacije viznog režima između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije, što bi, kako je ocijenjeno, doprinijelo značajnijem jačanju ekonomske, kulturne i svakog drugog oblika saradnje dvije države, saopćeno je iz Izetbegovićevog kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta