Servisne informacije     | 09.03.2021. 08:53 |

U BiH narednih dana pretežno oblačno vrijeme sa padavinama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom u  Hercegovini, a na planinama snijeg. U poslijepodnevnim i večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stupnjeva. 

Visina snijega u 07.00 sati na Bjelašnici je iznosila 130 cm. 

U srijedu, 10. marta, u BiH će biti  pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini u jutarnjim satima kiša u nizinama, a na planinama snijeg. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne većinom se očekuje susnježica ili snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Padavine većinom prijepodne. Postupno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stupnjeva. 

U četvrtak, 11. marta, u Bosni bit će sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Novo naoblačenje u noći na petak. Vjetar slab do umjerene sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14 stupnjeva. 

U petak, 12. marta, u BiH će biti oblačno. Lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna  uglavnom između 9 i 15 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo