Bosna i Hercegovina     | 09.03.2021. 13:10 |

Komšić: Vlasti u Federaciji zanemaruju strateški značaj Brčko Distrikta

FENA Saopćenje

 BRČKO, 9. marta (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetio je danas Distrikt Brčko povodom 21.godišnjice od uspostave Distrikta Brčko.

Član Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte tom prilikom odao je počast pogunulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine i poginulim braniteljima 108 pješadijske brigade Hrvatskog vijeća odbrane, saopćeno je iz njegovog ureda.

U izjavi za medije  Komšić je podsjetio da je definiranje statusa Brčkog do sada jedini amandman na Ustav države Bosne i Hercegovine, navodeći da za razliku od vlasti entiteta RS, vlasti u Federaciji zanemaruju strateški značaj Brčkog Distrikta, te da takva praksa mora biti promijenjena.

Komšić se sastao i sa gradonačelnikom Distrikta Brčkog Esedom Kadrićem, a na sastanku je razgovarano o infrastrukturim projektima u Brčko Distriktu, sa posebnom osvrtom na izgradnju trase autoputa Sarajevo - Beograd.

Naglasio je da u procesu nabavke vakcina Distrikt Brčko neće biti zaboravljen, te da je u tome smislu dobio garancije od premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Predsjednik Demokratske fronte tokom posjete Brčkom i druženja sa građanima, sastao se i sa Općinskim odborom Demokratske fronte Brčko Distrikta.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu