Bosna i Hercegovina     | 09.03.2021. 16:07 |

Podžić i Koč o modalitetima bilateralne saradnje Bosne i Hercegovine i Turske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koča, kojem je zahvalio na upriličenoj posjeti prije njegovog odlaska sa dužnosti ambasadora, naglasivši uspješnu saradnju između BiH i Republike Turske.

Istovremeno, izrazio je zadovoljstvo realizovanom bilateralnom saradnjom, ističući oblast školovanja pripadnika Oružanih snaga BiH na vojnim akademijama u Republici Turskoj, budući da to povećava interoperabilnost OSBiH sa snagama NATO-a.

Osim toga, Podžić se osvrnuo na nedavnu posjetu delegacije Ministarstva odbrane BiH Republici Turskoj i potpisani sporazum kojim je otpočeo proces modernizacije OSBiH.

Posebnu zahvalnost istakao je povodom angažmana Republike Turske i Turske ambasade u našoj zemlji koje su svim kapacitetima podupirali euroatlantski put BiH.

Ambasador Koč je zahvalio za prijem, uz uvjerenje da će odlična saradnja dviju prijateljskih zemalja biti nastavljena.

Također, naglašeno je da pomoć namjenske industrije Republike Turske neće doći u pitanje.

Usto, ambasador Koč je rekao i da je školovanje kadeta OSBiH u Turskoj most koji spaja dvije zemlje te da bi se taj broj u narednom periodu trebao povećati.

Sastanku su, pored ministra Podžića i ambasadora Koča, prisustvovali šef Kabineta ministra Kemal Korjenić i vojni ataše Republike Turske u BiH brigadir Mustafa Sitki Tatar, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo