Svijet     | 09.03.2021. 16:15 |

Šutnja kraljevske palate o navodima Harryja i Meghan pojačala bijes

FENA Internet

LONDON, 9. marta (FENA) - Navodi princa Harryja i Meghan o lošem tretmanu britanskog kraljevskog domaćinstva prema njima tako su ozbiljni da neki posmatrači tvrde da je šutnja Buckinghamske palate prema toj temi samo pojačala bijes koji okružuje njihov TV intervju s Oprah Winfrey.

Iako palata često pokušava da ostane iznad kontroverzi ostajući tiha i izvlačeći se iz oluja, optužbe vojvode i vojvotkinje od Sussexa toliko su štetne da će kraljevska porodica morati da se javno oglasi, kaže biograf kraljevske porodice Angela Levin.

Taj odgovor vjerovatno će, međutim, biti odgođen borbom kraljice Elizabezthe II da balansira između svojih uloga kraljice i bake, kazala je Levin, autorica knjige “Harry, biografija princa". Ona, ipak, tvrdi kako će 94-godišnja kraljica donijeti odluku na temelju onoga što je najbolje za instituciju staru 1.000 godina koju predvodi od 1952.godine, prenosi AP.

The Times of London javio je u utorak da je saopćenje palate odgođeno jer kraljica želi još vremena. Novine nisu navele izvor te  informacije.

Intervju, koji je emitovan u nedjelju navečer u SAD-u i dan kasnije u Britaniji, uzdrmao je kraljevsku palatu i podijelio je ljude širom svijeta.

Tokom dvosatnog intervjua, Meghan je opisala da se osjećala tako izolovano i jadno u kraljevskoj porodici  da je imala suicidalne misli, ali da kada je zatražila mentalnu pomoć od osoblja palate za ljudske resurse rečeno joj je da ona nije uposlenica. Također je kazala da je član porodice izrazio "brige" Harryju zbog boje kože njihovog nerođenog djeteta.

Winfrey je kasnije izjavila kako joj je Harry kazao u privatnom razgovoru da član porodice nije bila kraljica Elizabeth II ili princ Philip, izazivajući bujicu spekulacija oko toga ko bi to mogao biti.

Harry jer također otkrio stres kroz koji je par prolazio izazvan uzdrmanim odnosima s njegovim ocem, princom Charlesom, nasljednikom na britanski tron, i njegovim bratom, princom Williamom, ilustrujući dubinu podjela u kraljevskoj porodici koje su nagnale par da odstupi s kraljevskih dužnosti i da se preseli u Kaliforniju prošle godine.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta