Kultura     | 09.03.2021. 17:27 |

Omladinski Film Festival Sarajevo objavio poziv za prijave na OFF Film Camp

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Omladinski Film Festival Sarajevo danas je objavio poziv za prijave na jedinstveni filmski kamp. Konkurs se odnosi na mlade filmske autore i ljubitelje filmske industrije iz čitavog svijeta.

OFF Film Camp je obrazovni program 13. Omladinskog Film Festivala Sarajevo, sastavljen od predavanja i radionica, koji će se održavati tokom aprila i maja u online formatu te tokom trajanja Festivala od 21. do 24. jula 2021. godine.

Osim svih zainteresovanih koji se prijave za OFF Film Camp putem zvaničnog prijavnog obrasca, direktno učešće u OFF Film Campu ostvaraju svi takmičari iz programa kratkog igranog filma - glavni program - Wolf Competition.

Konkurs za prijave na OFF Film Camp je otvoren od 10. marta do 1. aprila 2021. a mogu se prijaviti svi zainteresovani mladi filmski autori i ljubitelji filmske industrije, koji su spremni steći nova znanja u dobi između 18 i 28 godina.

Program, agenda i detalji online radionica, a nakon toga i plan petodnevnog druženja u Sarajevu, svi učesnici će dobit na email nakon objave zvanične selekcije. Prve aktivnosti počinju 25. aprila.

Predavači i mentori u okviru OFF Film Camp-a bit će poznati domaći i regionalni reditelji, filmski producenti, direktori fotografije i scenaristi, a specijalni predavač i gost iznenađenja će biti svjetski poznata glumica, što će organizatori otkriti pred početak 13. OFF-a.

13. Omladinski Film Festival Sarajevo će biti održan od 21. do 24. jula 2021. godine, u skladu s mjerama zbog epidemiološke situacije.

Iz direkcije Festivala je saopćeno kako Festival planira kombinovane fizičke i online aktivnosti, kao i u 2020. godini, ali se nadaju da će u okviru otvorenog kina i Drive in kina moći ugostiti što veći broj posjetilaca.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu