Bosna i Hercegovina     | 10.03.2021. 08:28 |

Podžić-Koč: Uspješna saradnja ministarstava odbrane BiH i Republike Turske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je jučer u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koča. 

Ministar Podžić se tom prilikom zahvalio ambasadoru Koču na upriličenoj posjeti prije njegovog odlaska s dužnosti ambasadora, naglasivši uspješnu saradnju između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Također, Podžić je izrazio zadovoljstvo realizovanom bilateralnom saradnjom dvaju ministarstava, ističući oblast školovanja pripadnika Oružanih snaga BiH na vojnim akademijama u Republici Turskoj, budući da to povećava interoperabilnost naših snaga sa snagama NATO pakta. 

Osim toga, ministar Podžić se osvrnuo na nedavnu posjetu delegacije Ministarstva Republici Turskoj i potpisanom sporazumu s kojim je otpočeo proces modernizacije OS BiH. Posebnu zahvalnost Podžić je istakao zbog angažmana Republike Turske i ambasade u našoj zemlji koje su svim svojim kapacitetima podupirali euroatlantski put države Bosne i Hercegovine.

Ambasador Koč je zahvalio na prijemu te je istakao uvjerenje u nastavak odlične saradnju dvije prijateljske zemlje. Također, naglašeno je da pomoć namjenske industrije Republike Turske neće doći u pitanje. Rekao je i da je školovanje kadeta OS BiH u Turskoj most koji spaja ove dvije zemlje te da bi se taj broj u narednom periodu trebao još više povećati.

Sastanku su, pored ministra Podžića i ambasadora Koča, prisustvovali i šef kabineta ministra, Kemal Korjenić i vojni ataše Republike Turske u BiH, brigadir Mustafa Sitki Tatar, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo