Sport     | 10.03.2021. 12:04 |

Odbojkaški savezi BiH i FBiH potpisali sponzorske ugovore za turnire odbojkašica

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 10. marta (FENA) - Predsjednici Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić i Odbojkaškog saveza Fedracije BiH Miloš Jelčić, potpisali su ugovore s partnerima u organizaciji kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo za odbojkašice te turnira Srebrene lige CEV-a za odbojkašice, koji će se ove godine igrati u Gradskoj arena “Husejin Smajlović” u Zenici.

Generalni sponzor tih takmičenja i zlatni sponzor odbojkaške reprezentacije BiH bit će kompanija BH Telecom, a sve će selekcije tokom ta dva turnira biti smještene u Hotelu "Zenica". Tehnčki sponzor, koji će i u naredne dvije godine opremati bosanskohercegovačku žensku selekciju bit će kompanija GMS iz Viteza.

- Zenica je dobila čast, i dok sam ja tu, Zenica će uvijek biti domaćin velikih odbojkaških utakmica. Ponovo smo odlučili da smještaj svih ekipa bude u Hotelu "Zenica", koji je prošle godine odradio veliki posao na Evropskom prvenstvu za juniorke. Posebno mi je zadovoljstvo što smo prvi put dobili sponzora za žensku seniorsku reprezentaciju - kazao je Fatić na pres-konferenciji.

Podsjetio je da je jučer objavljen širi spisak od 30 igračica te da su svih 11 koje igraju u stranim klubovima i koje bi trebale biti okosnica bh. tima najavile siguran dolazak. Najvjerovatnije će, najavio je Fatić, pripreme početi već 20. aprila, a kao najizglednija destinacija mogao bi biti Kakanj.

Jelčić je, također, zahvalio Gradu Zenici te istakao kako je sve do sada prošlo odlično i da su se ponovo odlučili na isti “recept”, odnosno da organizaciju s OSBiH prebace na OSFBiH.

- Nadam se, a i siguran sam da će to i ovaj put biti u Zenici. Nadam se da ćemo, kao što je kazao i predsjednik Fatić, tog 16. slaviti i da će naše djevojke biti na EP-u - kazao je Jelčić.

Kvalifikacije za EP igrat će se od 14. do 16. maja (Češka Republika, Slovenija, Latvija i BiH), a turnir Srebrene lige (Portugal, Estonija, Latvija i BiH) od 27. maja do 3. juna.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo