Bosna i Hercegovina     | 10.03.2021. 14:12 |

Podžić: Zaposlene treba ocjenjivati na osnovu rada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Na radno-konsultativnom sastanku u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine o svrsi i načinu ocjenjivanja rada državnih službenika, ministar Sifet Podžić je naglasio obavezu poštivanja provedbenih akata iz ove oblasti, definiranja radnih ciljeva, kontinuiranu kontrolu rada zaposlenih kako bi se ocjenjivanje u Ministarstvu odbrane BiH vršilo na osnovu rada.

Prema saopćenju Ministarstva, sastanku su prisustvovali i zamjenik ministra za politike i planove Mijo Krešić, zamjenik ministra za upravljanje resursima Mirko Okolić, direktor Agencije za državnu službu BiH (ADS) Neven Akšamija, ekspert za javni menadžment Centra za integritet u sektoru odbrane (CIDS) Damir Ahmetović te rukovodioci organizacijskih cjelina Ministarstva odbrane.

Predstavnik CIDS-a je prezentirao načela praćenja i ocjenjivanja rada zaposlenih. Direktor ADS-a, uz konstataciju da i ova oblast može biti unaprijeđena, pohvalio je Ministarstvo odbrane BiH kao jedno od rijetkih ministarstava koje redovno ocjenjuje zaposlenike.

U cilju prevazilaženja uočenih propusta u procesu ocjenjivanja, Ministarstvo je već pokrenulo proces obuke ocjenjivača.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo