Bosna i Hercegovina     | 10.03.2021. 14:47 |

Uposlenici Messera rade danonoćno da bi se obezbijedila dovoljna količina kisika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10.marta (FENA) - Potrošnja medicinskog kisika je zbog pandemije Covid-19 uvećana više od tri puta nego u vrijeme prije pandemije, pa su u kompanije Messer ovih dana pod posebnim pritiskom jer su bolnice preopterećene, te je samim tim i potreba za kisikom veća.

Direktor Avdo Dedić, ukazujući na kompleksnost situacije u kojoj se nalaze kao proizvođač i snabdjevač kisikom, naveo je da uposlenici Messera ulažu maksimalne napore, radeći danonoćno kako bi pravovremeno isporučili medicinski kisik zdravstvenim ustanova

- Upozoravali smo i ranije da ja naša pozicija kao proizvođača i dobavljača iznimno složena i stresna jer nastojimo isporučiti svima onoliko kisika koliko traže. Kisik se planira na sedmičnoj bazi, a isporuke su svakodnevne. Uglavnom se uvozi iz Austrije. Određena količina se proizvodi u našem postrojenju u Zenici, ali ona nije dovoljna u vrijeme pandemije - kazao je Dedić.

Kada je normalna situacija, kako je dodao, proizvedeni kisik u Zenici uglavnom bude dovoljan za tržište koje oni  opslužuju. U BiH ima još nekoliko firmi koje se bave nabavkom kisika, ali Messer pokriva veći dio tržišta.

- Uprkos teškoj situaciji uposlenici Messera rade 24 sata dnevno kako bi se obezbijedila dovoljna količina kisika - navode iz Messer BH Gasa i Messer Tehnoplina. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu