Stranačke aktivnosti     | 10.03.2021. 17:32 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

FENA Saopćenje

U prostorijama SDBiH održan je sastanak sa predsjednicima gradskih i općinskih organizacija, gdje se između ostalog raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji, trenutnim dešavanjima u SDBiH, kao i o stanju u GO/OO SDBiH.

Na sastanku je data puna podrška aktuelnom rukovodstvu SDBiH, kao i predsjedniku Enveru Bijediću. Oštro osuđujemo zadnja dešavanja vezano za pokušaj kriminalizacije SDBiH, te ujedno postavljamo pitanje zbog čega su službene prostorije SDBiH bile dio istražnog postupka kada se to u praksi nikada nije dešavalo. Svjedoci smo da su mnogi drugi funkcioneri političkih stranaka privođeni na saslušanja u Tužilaštva, ali se nikada nisu pretresale sve kancelarije stranke.

Nedopustivo je da se u fazi istrage bilo kojem poslaniku na bilo kojem nivou pokušava oduzeti  imunitet za nastup u Parlamentu Bosne i Hercegovine i mandat jer na taj način bi bila uskraćena  elementarna ljudska prava i sloboda govora.

Javnost je upoznata sa činjenicom da u poslaničkim klupama imamo osuđene i presuđene parlamentarce kojima nije oduzet imunitet, mandat, kao ni sloboda govora i izražavanja.

Na sastanku je također zaključeno da se nastavi sa aktivnostima i obilaskom organizacija, a sve u cilju jačanja SDBiH, naravno poštujući sve epidemiološke mjere.

SDBiH svakim danom sve više jača. Nakon narednih izbora sigurni smo da ćemo imati još bolje rezultate, te da ćemo na području TK biti prva stranka ljevice.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta