Bosna i Hercegovina     | 11.03.2021. 12:51 |

Turković u Briselu održala odvojene sastanke sa četvero zastupnika u Evropskom parlamentu

FENA Saopćenje

BRISEL, 11. marta (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, jučer je u Briselu održala odvojene sastanke sa četvero zastupnika u Evropskom parlamentu.

Ministrica se naprije sastala sa zastupnikom i predsjedavajućim Delegacije EP za odnose sa Bosnom i Hercegovinom Romeom Franzom, a potom i zastupnikom u Evropskom parlamentu Klemenom Grošeljom iz Kluba Renew Europe. Grošelj je izvjestilac iz sjene za Bosnu i Hercegovinu i predsjedavajući neformalne Grupe prijatelja Bosne i Hercegovine u Evropskom parlementu.

Kako je saopćeno, na sastanima je razgovarano o trenutnim odnosima i političkoj situaciji u našoj zemlji, te problemima s kojima se susreće Bosna i Hercegovina na putu ka Evropskoj uniji.

Ministrica je razgovarala i sa zastupnicom u Evropskom parlamentu i izvjestiteljicom iz sjene za Bosnu i Hercegovinu iz Kluba Zeleni/Evropski slobodni savez Tinekom Strik. Na sastanku je razgovarano o upravljanju migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini.

Parlamentarka Strik je prošle godine boravila u Unsko-sanskom kantonu povodom migrantske krize u svojstvu izvjestiteljice za našu zemlju.

Posljednji sastanak je održan sa zastupnikom, stalnim izvjestiocem Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu potpredsjednikom EPP-a Paulom Rangelom.

Ministrica je istakla da je Rangelov izvještaj za Bosnu i Hercegovinu sveobuhvatan i precizno reflektira stanje, te ostavlja prostor za rad na preostalim prioritetima iz Mišljenja Evropske komisije.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'