Kultura     | 11.03.2021. 12:21 |

Za sufinansiranje naučno-istraživačkih projekata u KS izdvojeno 500.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo izdvojilo je sredstva u iznosu od 500.000 KM za sufinansiranje naučno-istraživačkih/umjetničko-istraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata u tom kantonu.

Ministrica Melika Husić Mehmedović potpisala je 21 ugovor s predstavnicima javnih i privatnih visokoškolskih i naučnih ustanova. 

Poručila je da su sredstva za podršku razvoja nauke i naučno-istraživačkog/umjetničko-istraživačkog rada u Kantonu Sarajevo planirana u budžetu Ministarstva za ovu godinu tri miliona.

To je do sada, po njenim riječima, najveći obezbijeđeni iznos za programe nauke, a bit će realizovan putem javnog poziva koji će biti objavljen u aprilu.

Imajući u vidu činjenicu da je naučno-istraživačka djelatnost od posebnog društvenog interesa za Kanton Sarajevo, Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade je u ime Vlade preuzelo obavezu ispunjenja finansiranja projekata prema Odluci o konačnoj rang listi dobitnika sredstava od 29. decembra prošle godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'