Bosna i Hercegovina     | 11.03.2021. 14:23 |

Šut zahvalio mještanima Begovog Hana na hrabroj reakciji tokom hapšenja bjegunca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11.marta (FENA) – Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut posjetio je hrabre mještane naseljenog mjesta Begov Han, općina Žepče, te im se tom prilikom zahvalio na odlučnoj reakciji prilikom lišenja slobode izvršioca krivičnog djela. 

Kako je komesar Šut pojasnio tokom ove posjete i u razgovoru sa Fahrudinom Mešeljević, Arnesom Mešeljević, Mešom Telalović, Admirom Hasanbašić i Sedžidom Zgrčo, osnovni razlog posjete je bio da se lično zahvali navedenim mještanima na iskazanoj hrabrosti i odlučnosti koju su pokazali prilikom praćenja, pronalaska i zadržavanja do dolaska policije izvršioca krivičnog djela. 

- Iskoristit ću ovu priliku da Vam se zahvalim na hrabrosti koju ste iskazali u ovom slučaju i da nije bilo vas i vaše reakcije, vrlo je vjerovatno da izvršilac krivičnog djela ne bi nikada bio uhvaćen a samim tim ni procesuiran. U svim svojim javnim istupima i kontaktima sa građanima, posebno naglašavam i ističem značaj saradnje sa građanima kao bitan faktor unapređenja naše efikasnosti i učinkovitosti, jer samo na taj način i stvaranjem dobrih partnerskih odnosa sa lokalnom zajednicom možemo zajednički doprinijeti stvaranju sigurnijeg ambijenta za život i rad svih naših građana. Ovdje prvenstveno mislim na neke izuzetne događaje i specijalne operacije, kao što su izvršenja teških krivičnih djela, složene akcije hapšenja, potjere i potrage za opasnim bjeguncima i slično, kada smo zahvaljujući vrlo korisnim informacijama dobijenim od naših građana, u kratkom vremenskom roku izvršioce teških krivičnih djela locirali i lišavali slobode – istakao je Šut.

Kazao je da je ubijeđen da “imamo obostranu želju i spremnost da unapređujemo naše društvo i činimo ga sigurnijim i boljim mjestom za život i rad svih nas i naše djece, a vi ste svojom ozbiljnom reakcijom i visokim nivoom građanske svjesti i odgovornosti pokazali da policija u lokalnoj zajednici ima pouzdanog i ozbiljnog partnera”.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo