Bosna i Hercegovina     | 11.03.2021. 15:11 |

Direktorica FIPA-e i ambasadorica Uebber o privlačenju investicija iz Njemačke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) Milica Marković sastala se danas s ambasadoricom Njemačke u BiH Margret Uebber te je informirala o radu i nadležnostima Agencije, ističući da FIPA pruža informacije, analize i savjete potencijalnim investitorima o poslovnom i investicijskom okruženju, uključujući zakonodavstvo koje se odnosi na direktna strana ulaganja.

Marković je također govorila i o aktivnostima koje FIPA-a ima namjeru da provode na tržištu Njemačke u narednom periodu, a koje uključuju i organizaciju 'outreach' kampanje i učešće na određenim sajmovima.

Direktorica Marković je dogovorila s ambasadoricom Uebber i rukovodiocem Ekonomskog odjela Ambasade Michaelom Passlickom intenziviranje saradnje, uključujući i učešće FIPA-e na sastancima Stalne radne grupe između Savezne Republike Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je istaknuto da Savezna Republika Njemačka i Bosna i Hercegovina već više od 25 godina održavaju bliske diplomatske odnose, da je Njemačka jako važna za Bosnu i Hercegovinu i njene kompanije, te samu FIPA-u s aspekta privlačenja direktnih stranih investicija i intenziviranja ekonomske i trgovinske saradnje.

Njemačka, kao zemlja s investiranih 752.2 miliona KM je na listi zemalja najznačajnijih investitora u BiH, a već godinama je najvažniji bilateralni trgovinski partner Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz FIPA-e. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!