Bosna i Hercegovina     | 11.03.2021. 15:14 |

Vlada FBiH: Pripremiti program zapošljavanja stručnog kadra

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. ožujka (FENA) - Vlada Federacije BiH upoznala se s izvješćem o stručnim kapacitetima ustanova socijalne zaštite kojima je osnivač Parlament FBiH koji je, postupajući po zaključcima Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH od 9. prosinca 2020. godine, sačinilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Vlada je zadužila ovo ministarstvo da u roku od 60 dana, te u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje i ustanovama socijalne zaštite kojima je osnivač Parlament FBiH, pripremi poseban program dugoročnog zapošljavanja nedostajućeg stručnog kadra u ovim ustanovama, te ga dostavi Vladi na razmatranje i usvajanje.

Ovo ministarstvo je zaduženo i da u roku od 90 dana u suradnji s ovim ustanovama socijalne zaštite, pripremi i program jačanja njihovih stručnih kapaciteta tako da njihovi važeći pravilnici o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta budu usklađeni s propisanim standardima i realnim potrebama, te da bude izvršena reorganizacija i racionalizacija radnih procesa. Uz to, treba kreirati dugoročni plan zapošljavanja stručnog kadra i dostaviti Vladi FBiH na razmatranje i usvajanje.

Federalna vlada se upoznala i s izvješćem o realizaciji Akcijskog plana za provedbu Strategije deinstitucionalizacije i transformacije ustanova socijalne zaštite u FBiH (2014-2020) koji je, također postupajući po zaključcima Zastupničkoga doma, pripremilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Oba izvješća će biti proslijeđena Zastupničkom domu Paralmenta FBiH na upoznavanje i eventualno dalje postupanje, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo