Ekonomija     | 12.03.2021. 13:42 |

Krajem marta u Sarajevu drvno-tehnološka konferencija i Investicioni samit (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Drvno-tehnološka konferencija "Sarajevo Wood Days 3" i Investicioni samit lokalnih zajednica bit će održani 31. marta, odnosno 1. aprila u Sarajevu.

Dinko Mujkić iz klastera "Namještaj i drvo" koji organizuje pomenuti događaj izjavio je danas na konferenciji za medije u Sarajevu da će te manifestacije predstavljati nastavak koje klaster organizuje već nekoliko godina.

Dodao je da su nastojali da i lokalnim zajednicama omoguće susrete s potecijalnim investitorima među kojima će biti EBRD, Svjetska banka, UNDP, komercijalne banke i drugi.

Mujkić je pojasnio da će konferenciji u centru Skenderija prisustvovati samo govornici, zbog epidemioloških mjera, dok će zainteresovani moći pratiti prenos uživo.

Predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić istakao je da su odlučili da podrže menifestacije jer jer drvni sektor zaslužuje dodatnu promociju, kao i lokalne zajednice koje su ključne za privlačenje investicija.

Direktorica Sektora edukacije Vanjskotrgovinske komore BiH Elma Kovačević-Bajtal iskoristila je priliku da predstavi Regionalni challenge fond koji ima za cilj da poveća produktivnost i konkurentnost kompanija iz šest ekonomija zapadnog Balkana.

Pojasnila je da fond nastoji da doprinese unapređenju kvaliteta i relevantnosti stručnog obrazovanja i obuke za tržište rada tako što će finansirati ulaganja u opremu i infrastrukturu odabranih projekata dualnog obrazovanja koji se provode u partnerstvu ustanova i organizacija koje pružaju stručno obrazovanje i obuku i kompanija.

Pogledajte https://fena.ba/video/5570/ 

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1UpQwBCWD80hwqCayaNAhYHOyfWko9_P5?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo