Stranačke aktivnosti     | 13.03.2021. 12:21 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Podrška Mirsada Hadžikadića inicijativi privrednika za nabavku vakcina

Podržavam inicijativu direktora jedne od bh. kompanija da se zainteresovanim privrednicima omogući uvoz vakcina za potrebe vakcinisanja uposlenih, ali i lokalne zajednice.

Prirednici još jednom pokazuju da su spremni pomoći državi u rješavanju problema za koje trenutni akteri u vlasti ne pokazuju dovoljno interesa ni sposobnosti, dok ekonomija i građani trpe. Vlast treba da se stidi činjenice da oni koji u ekonomskom smislu najviše doprinose razvoju lokalnih zajednica i države i pored brojnih prepreka za razvoj privatnog biznisa, nalaze način da građanima obezbijede uživanje njihovih osnovnih prava, kao što su pravo na život i zdravlje. Privrednici ponovo čekaju na odgovor države koja je zahvalna na doniranim vakcinama, dok ne radi dovoljno da sama obezbijedi zaštitu za svoje građane.

Pozivam nadležne na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine da hitno izdaju potrebne dozvole privrednicima koji se pridruže ovoj inicijativi i da obezbijede uslove za vakcinisanje većeg broja građana, kao i nadzor nad samim procesom od strane ovlaštenih zdravstvenih institucija.

Vlasti moraju dozvoliti privrednicima da zaštite svoje uposlenike i biznise i, kada već oni ne rade svoj posao, da zaštite i građane.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta