Bosna i Hercegovina     | 15.03.2021. 12:29 |

Potpisan Memorandum o suradnji gorskih službi spašavanja i MUP-a HBŽ-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 15. ožujka (FENA) - Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije (HBŽ) Mario Lovrić i pročelnik Gorske službe spašavanja stanica HBŽ-a Ante Dadić potpisali su u ponedjeljak Memorandum o suradnji s ciljem još kvalitetnijeg zajedničkog djelovanja i suradnje.

Ovim memorandumom stvaraju se i preduvjeti za formalizaciju dosadašnje kvalitetne suradnje i uzajamne pomoći u razmjeni znanja, vještina i informacija te logističke potpore, priopćeno je na službenoj stranici Saveza gorskih službi spašavanja u BiH.

Memorandum o suradnji rezultat je neprekidne potrebe za aktivnostima spasilačkih službi kako bi se podigla razina sigurnosti na području ove županije, posebice u slučaju potrage za nestalim osobama, drugim slučajevima spašavanja ljudi i materijalnih dobara na nepristupačnim područjima te ispomoći Ministarstvu unutarnjih poslova u slučaju kada gorske službe spašavanja mogu primijeniti svoja tehnička znanja.

Potpisnice Memoranduma o suradnji na ovaj korak odlučile su se svjesne važnosti organiziranog sustava zaštite i spašavanja i sigurnosti građana koji u svakom trenutku može odgovoriti na sve izazove, u svim uvjetima i na svim područjima, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana