Bosna i Hercegovina     | 15.03.2021. 12:10 |

Predsjedništvo BiH u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović, na poziv prеdsјеdnikа Rеpublikе Тurskе Recepa Tayyipa Erdoğana, boravit će u utorak, 16. marta u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan dočekat će članove Predsjedništva BiH u predsjedničkoj palati u Ankari, gdje će u njihovu čast biti upriličena ceremonija svečanog dočeka, uz vojne počasti.

Nakon ceremonije dočeka, bit će održan tête-à-tête sastanak članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Turske, a zatim i sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Tokom zvanične posjete planirano je potpisivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

Te sporazume će potpisati ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović, koji je član delegacije BiH koja boravi u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj.

Planirano je potpisivanje i Memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Ureda za investiranje Predsjedništva Republike Turske o saradnji na promociji investicija. Memorandum će potpisati direktorica Agencije Milica Marković.

Dodik, Komšić i Džaferović će se tokom zvanične posjete sastati s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Şentopom.

Članovi Predsjedništva BiH će posjetiti i Anitkabir u Ankari, mauzolej prvog predsjednika i osnivača moderne Republike Turske Mustafe Kemala Atatürka, gdje će odati počast i položiti cvijeće, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo