Bosna i Hercegovina     | 15.03.2021. 13:50 |

Nezavisni blok poziva kantone u FBiH i regije u RS-u da usklade mjere sa KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Nezavisni blok, povodom današnje hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo (KS) na kojoj se razmatraju mjere protiv pogoršanja situacije uzrokovane pandemijom virusa Covid-19, poziva sve političke subjekte da ostave po strani međusobne animozitete i da zajednički djeluju u cilju spašavanja ljudskih života.

Osim toga, upućuju poziv i kantonima u Federaciji BiH i regijama u RS-u koji graniče s Kantonom Sarajevo da budu solidarni i da usklade svoje mjere s mjerama koje budu donesene u KS.

U saopćenju Nezavisnog bloka se navodi da današnji broj umrlih od koronavirusa u SKB Mostar i povećani broj oboljelih i umrlih u entitetu Republika Srpska ukazuju da mjere moraju biti koordinirane i da građani i vlasti ovih kantona i regija moraju biti međusobno solidarne u njihovom vlastitom interesu.

- Pokušaj lockdowna ovog vikenda u Sarajevu pokazao se kao nedjelotvoran upravo zbog izostanka solidarnosti u susjedstvu, a takva situacija samo pomaže u transmisiji virusa budući da se ljudi neodgovorno kreću iz mjesta lockdowna u mjesta gdje nema zabrana - smatraju u Nezavisnom bloku.

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić navodi kako nam je potrebna hitna akcija entitetskog i državnog nivoa, ali i solidarnost i zajedničko djelovanje Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona, te susjednih regija u RS.

-  Svi su to dužni svojim građanima – zaključio je on.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo