Sport     | 15.03.2021. 15:55 |

Podrška Grada Sarajeva fudbalskim klubovima Željezničar i Sarajevo

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sa gradskim vijećnikom Vedadom Deljkovićem danas je u Vijećnici upriličio prijem za Sabrinu Buljubašić, generalnu direktoricu Fudbalskog kluba Sarajevo i Mustafu Nurku, direktora FK Željezničar i tom prilikom potpisao ugovore o realizaciji sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2021. godinu.

- Grad ima odličnu saradnju i komunikaciju i u kontinuitetu pruža svoju podršku Željezničaru i Sarajevu, koji predstavljaju simbole i ambasadore ovog grada i države Bosne i Hercegovine. Zato vrhunski sportski uspjesi moraju biti interes svih nivoa vlasti, pa i gradske administracije - istaknuo je Skaka.

Gradonačelnik je čestitao značajne jubileje upravi i igračima oba kluba: Željezničaru koji ove godine obilježava stogodišnjicu osnivanja, kao i Sarajevu, iza kojeg je 75 godina postojanja, saopćeno je iz Gradske uprave.

- Zahvaljujemo Gradu Sarajevu na izdvojenim sredstvima i u tekućoj godini. Sport je najbolji ambasador jedne države i zaista smo sretni da je Grad prepoznao važnost ulaganja u sportske organizacije, te da Fudbalski klub 'Sarajevo' kao aktuelni šampion ima podršku Grada . riječi su generalne direktorice FK Sarajevo Sabrine Buljubašić.

- Nastavit ćemo promovisati Grad Sarajevo na najbolji način i tako opravdati dosadašnju podršku od strane gradonačelnika Skake i Gradskog vijeća, kojima zahvaljujemo na kontinuiranoj podršci - kazao je generalni sekretar FK Željezničar Faruk Brković.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'