Bosna i Hercegovina     | 15.03.2021. 14:16 |

Turska donirala vrijednu opremu policiji Unsko-sanskog kantona

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 15. marta (FENA) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Turske i Turska nacionalna policija osigurale su vrijednu donaciju za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK).

Donirane uniforme i opremu danas je u Bihaću predstavnicima resornog kantonalnog ministarstva i Uprave policije USK-a uručio ataše za unutrašnje poslove Ambasade Republike Turske u Sarajevu Halil Beyazit, naglasivši važnost unapređenja međusobne saradnje i pomaganja prijateljske Bosne i Hercegovine.

-S obzirom na višestoljetno prijateljstvo naših zemalja, interes Republike Turske i predsjednika Recepa Tayipa Erdogana je svaki vid saradnje i pomaganja Bosni i Hercegovini. Želimo to pokazati konkretnim djelima, kao što je ova današnja donacija Upravi policije Unsko-sanskog kantona - dodao je Beyazit.

Vrijednost donirane opreme policijskim službenicima je veća od pola miliona maraka.

- Dobili smo 550 uniformi, čizme, džempere i ostalu opremu, čija je vrijednost prema bosanskohercegovačkom tržištu iznad 500.000 KM. Izuzetno smo zahvalni zbog vrijedne donacije, pogotovo u vrijeme našeg maksimalnog angažmana u migracijskom procesu i velike potrošnje svih resursa - riječi su ministra unutrašnjih poslova USK Nermina Kljajića.

Najavljena je i mogućnost specijalističke obuke policajaca iz ovog kantona u Republici Turskoj, a posebno kada je u pitanju segment obuke i dresure policijskih pasa.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana