Bosna i Hercegovina     | 15.03.2021. 14:53 |

Krešić s kardinalom Puljićem o aktivnostima u Ministarstvu obrane i OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić susreo se danas s nadbiskupom Vrhbosanske nadbiskupije, kardinalom Vinkom Puljićem, kojeg je informirao o aktivnostima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH, kao i trenutačnom stanju popune hrvatske sastavnice u Oružanim snagama BiH.

Susretu su nazočili i nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH monsinjor dr. Tomo Vukšić, kao i generali OS BiH Ivica Jerkić, Marko Stojčić, Tomo Kolenda i brig. Zdravko Rezo.

Ovom prilikom, naglašen je značaj uspostave vojnih kapelanija na području Bosne i Hercegovine, kao i duhovni značaj prisustva vojnog biskupa i vojnih kapelana među pripadnicima hrvatskoga naroda. Naglašeni su i izazovi s kojima se susreću pripadnici Oružanih snaga BiH u svakodnevnom radu – saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

U saopćenju se navodi da je kardinal dao potporu zamjeniku Krešiću i generalima da ustraju na svom životnom i profesionalnom putu, „na dobrobit svih nas i naše domovine Bosne i Hercegovine“.

Zamjenik Krešić zahvalio je uzoritom kardinalu na srdačnom prijamu i razgovoru koji uvijek iznova produhovljuje i motivira na dosljedan i istrajan rad - navodi se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'