Najave     | 15.03.2021. 15:07 |

Najava događaja za 16. mart 2021. godine (utorak)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Najave događaja za utorak 16. mart 2021. godine pristigle u redakciju Federalne novinske agencije do 15 sati:

DRŽAVNE INSTITUCIJE

SARAJEVO - Ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Sijarto u okviru posjete BiH uručit će donaciju Nacionalnog generalnog direktorata za bolnice Mađarske Bosni i Hercegovini. Simbolična primopredaja bit će izvršena po slijetanju ministra Sijarta na Aerodrom Sarajevo. Događaj će biti organizovan s vanjske strane novog VIP salona Aerodroma Sarajevo. Predviđeno je da ministar Sijarto stigne na aerodrom u 12.10 časova. Mole se novinari da budu na navedenoj lokaciji najmanje 20 minuta prije događaja).

SARAJEVO - Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministra i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković sastat će se sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm

- 13.50 - izjave za medije - Velika sala MVP BiH (potrebno je da predstavnici medija dođu u Ministarstvo najkasnije do 13.30 sati)

TURSKA - Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović borave u službenom posjetu Republici Turskoj

- svečani doček -  predsjednička palača u Ankari

- nakon dočeka bit će održan tête-à-tête sastanak članova Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Turske, a zatim i sastanak izaslanstava BiH i Republike Turske.

- potpisivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o suradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

TURSKA - U okviru službene posjete Turskoj ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović će sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem prisustvovati radnom ručku s predstavnicima Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Turske (DEIK)

 KULTURA

SARAJEVO - 11.30 - Komemorativni skup za profesora violine Davida Kamhija - Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu (skup zatvoren za javnost zbog epidemiološke situacije)

                   - 14.30 - ispraćaj profesora Kamhija na groblju Bare

SPORT

ILIDŽA  - 10.00 - Redovna sjednica Generalne skupštine Nogometnog saveza BiH - hotel Hills

              - 12.00 - Izborna sjednica Generalne skupštine NS BiH

(Prisusutvo medija nije dozvoljeno, a sjednica se može pratiti uživo na zvaničnom youtube kanalu Nogometnog saveza BiH. Po završetku sjednica saopštenje za javnost biće objavljeno na internet stranici Saveza, a medijima će biti dostavljene i fotografije sa ovih događaja.)

BANJA LUKA - 12.00 - Pres-konferencija rukometnog kluba Borac m:tel povodom utakmice 19. kola Premijer lige BiH, koju RK Borac m:tel igra u srijedu sa RK Bosna - prostorije RK Borac m:tel   

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana