Bosna i Hercegovina     | 16.03.2021. 15:29 |

Mamić: Zatvorsku kaznu služit ću samo u BiH (VIDEO)

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 16. ožujka (FENA) - Bivši predsjednik GNK Dinamo Zdravko Mamić izjavio je da ako bude služio zatvorsku kaznu služit će ju u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio presudu osječkog Županijskog suda kojom je Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, Mamić je sazvao konferenciju za novinare u Mostaru na kojoj je opširno govorio o svojoj suradnji s Dinamom u proteklih tridesetak godina i presudi kojom su on i njegovi suradnici pravomoćno osuđen na zatvorske kazne.

- Ako dođe do toga, zatvorsku kaznu ću služiti isključivo u BiH. Pravnici to znaju, ja formalno nikada nisam bio bjegunac niti sam danas bjegunac. Kada je prva presuda izrečena ja sam bio u Bosni i Hercegovini i odlučio sam tu ostati - kazao je Mamić.

Obavijestio je novinare da je nakon presude Vrhovnog suda podnio neopozivu ostavku na članstvo u Skupštini GNK Dinamo i zatražio da ga se razriješi funkcije Dinamovog savjetnika.

Također je zatražio da se napravi revizija Dinamove blagajne u trenutku odlaska braće Mamić iz zagrebačkog kluba, ustvrdivši kako Dinamo u ovom trenutku nikome ne duguje niti lipe, a da momčad vrijedi sto milijuna eura.

No, upozorio je kako strahuje za budućnost kluba te je izrazio bojazan da bi se u sljedeća tri mjeseca mogao dogoditi crni scenarij u kojem bi Dinamo mogao prestati postojati.

Mamić je ustvrdio kako je hrvatsko pravosuđe presudom braći Mamić dovelo u pitanje budućnost hrvatskog nogometa.

- Ugrožena je budućnost ne samo Dinama, već cijelog hrvatskog nogometa jer je Dinamo generator hrvatskog nogometa - poručio je Zdravko Mamić.

Dodao je kako u presudi Vrhovnog suda stoji da Mamić i njegovi suradnici nisu oštetili državni proračun niti za jednu kunu te da je oštećen Dinamo, iako je, po njegovim riječima, sam klub utvrdio da nije oštećen.

Mamić hrvatske suce optužio za korupciju

U drugom dijelu konferencije Mamić je optužio pojedine suce Vrhovnog suda RH i Županijskog suda u Osijeku za korupciju.

Kazao je da je osobno predsjedniku Vrhovnog suda Republike Hrvatske Đuri Sessi donosio novac kako bi mijenjao sudske presuda.

Naveo je kako je spreman staviti se na dispoziciju DORH-u i USKOK-u i drugim institucijama da to dokaže te je dodao da je nekoliko stickova s dokazima već predao odvjetnicima i DORH-u.

Mamić je optužio još neke hrvatske suce za primanje mita i raznih darova.

Kako bi sve to dokazao, poručio je, spreman je ići i na detektor laži.

Nakon što je istaknuo kako o tome više neće govoriti te da je ukazao na problem, bivši Dinamov predsjednik pozvao je Hrvatski sabor i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da poduzmu nešto po tom pitanju.

Konferenciju za novinare Mamić je zaključio zahvalom Bosni i Hercegovini koja mu je, kako je rekao, pružila utočište i koja je sada njegova prva domovina.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5590

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1jl2nLsTFc4VMaeJ7h8CQ9frQRr5e6FTn?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana