Bosna i Hercegovina     | 16.03.2021. 16:29 |

Saučešće visokog predstavnika u povodu smrti Davida Kamhija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je na groblju Bare izrazio saučešće gospođi Blanki, udovici Davida Kamhija, kao i ostalim članovima njegove porodice te svim članovima Jevrejske zajednice.

- U ovim teškim vremenima, sve nas je zatekla vijest o smrti još jednog velikog čovjeka.

Odlazak Davida Kamhija je veliki gubitak ne samo za njegove najbliže nego za cijelo bosanskohercegovačko društvo koje je je izgubilo velikog entuzijastu i vječitog borca za bolje i pravednije društvo.

Kamhi je bio aktivan u društvenoj zajednici na više načina, ali uvijek s ciljem da donese boljitak kako svojoj, Jevrejskoj zajednici, sve malobrojnijoj u BiH, tako i cijelom bosanskohercegovačkom društvu.

Svoje znanje i ljubav prema muzici nesebično je prenosio učenicima na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a 20 godina je bio predsjednik Udruženja muzičkih umjetnika BiH.

Bio je aktivan i u diplomaciji, kao član Savjeta Predsjedništva BiH za vanjske poslove, te savjetnik u Ambasadi u Madridu.

Sve vrijeme bio je izuzetno angažiran u doprinosu Jevrejskoj zajednici, kao potpredsjednik jevrejskog kulturnog i humanitarnog društva La Benevolencija, Jevrejske općine u Sarajevu i glavni urednik glasila Bilten. Također je duži period bio predmolitelj (hazan) Sinagoge u Sarajevu – navodi se u saučešću Valentina Inzka, saopćeno je iz OHR-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu