Svijet     | 17.03.2021. 12:03 |

U pucnjavama u salonima za masažu u Atlanti osam ubijenih, većinom Azijatkinja

FENA Internet

ATLANTA, 17. marta (FENA) – U pucnjavama u dva salona za masažu u Atlanti i jednom u njenim predgrađima  u utorak navečer ubijeno je najmanje osam osoba, od kojih su većina žene azijskog porijekla, saopćile su vlasti. Dvadesetjednogodišnji muškarac osumnjičen za pucnjavu priveden je u pritvor na jugozapadu Džordžije satima nakon što je pokrenuta potraga za njim, saopćila je policija.

Napadi su počeli oko 17.00 sati po lokalnom vremenu kada je na pet osoba otvorena vatra u salonu za masažu Mladi Azijati, striptiz klubu u blizini ruralne regije u Acworthu, pedesetak kilometara sjeverno od Atlante, saopćio je portparol ureda šerifa oblasti Cherokee, kapetan Jay Baker. Dvije osobe ubijene su na licu mjesta a tri su prebačene u bolnicu, od kojih su dvije također preminule, kazao je Baker.

Oko 17.50 sati, policija u kvartu Atlante, Buckhead, odgovorila je na poziv o pljački u toku, i zatekla je tijela tri žene očigledno ubijene iz vatrenog oružja u Gold Spa. Dok su bili na licu mjesta, oni su saznali o pucnjavi u drugom salonu preko puta ulice, salonu za aromoterapiju i pronašli su ženu koja je ubijena u salonu.

- Izgleda da su sve bile Azijatkinje – izjavio je načelnik policije Atlante Rodney Bryant.         

Južnokorejsko ministarstvo vanjskih poslova navodi u saopćenju objavljenom u srijedu da su njegovi diplomati u Alanti potvrdili policiji da su četiri žrtve bile žene korejskog porijekla. Ministarstvo je saopćilo da korejski generalni konzulat u Atlanti pokušava da potvrdi nacionalnost žena.

Ubistva su se desila u jeku nedavnih napada na američke Azijate koji su se podudarili sa širenjem koronavirusa u Sjedinjenim Državama, prenosi AP.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'