Bosna i Hercegovina     | 17.03.2021. 15:11 |

Grad Sarajevo: Podrška organizaciji SOS Dječija sela BiH u doba pandemije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je sa direktoricom organizacije SOS Dječija sela BiH, Mirelom Gruenther-Đečević potpisao Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2021. godinu.

Grad Sarajevo će, kao društveno odgovorna institucija, preuzeti finasiranje jedne SOS porodice za cijelu godinu, te pomoći u nabavci životnih potrepština, ali i pružanju stručne psihosocijalne pomoći:

 - U teškim vremenima koje je donio koronavirus, briga o jednoj od najranjivijih kategorija našeg društva mora biti interes svih nivoa vlasti. Istovremeno, ovo je svojevrsno priznanje ljudima koji ovdje rade sa puno energije, empatije i entuzijazma - kazao je Skaka.

Dodao je kako je danas veliki izazov sačuvati mentalno zdravlje i spriječiti dodatna traumatična iskustva koje svako dijete bez roditeljske brige, na žalost, nosi u sebi.

Organizacija SOS Dječija sela je dobitnik kolektivne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2013. godini, a osim toga, djeca iz SOS Dječijeg sela na Mojmilu bili su gosti Grada Sarajeva na jednom od javnih dočeka Nove godine pred Vječnom vatrom. 

Inače, Grad Sarajevo već tradicionalno pruža podršku radu organizacije SOS Dječija sela BiH koja kroz porodični model brige, nesebičnu posvećenost i ustrajnost, aktivno rade na socijalizaciji djece bez roditeljskog staranja i čine sve da se osjećaju zaštićenim i voljenim, saopćeno je iz Gradske uprave.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo