Bosna i Hercegovina     | 17.03.2021. 15:47 |

Nova šefica misije IOM u BiH boravila u prvom službenom posjetu HBŽ-u

FENA Saopćenje

LIVNO, 17. ožujka (FENA) - U prvom službenom posjetu Hercegbosanskoj županiji (HBŽ) u srijedu je sa svojim suradnicima boravila nova šefica misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini i regionalna koordinatorica za zapadni Balkan Laura Lungarotti, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću HBŽ-a.

U razgovoru s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Vukadinom i županijskim ministrima, Lungarotti je naglasila kako joj je kao novoimenovanoj šefici IOM-a u BiH trenutno prioritet upoznati se s predstavnicima vlasti u Bosni i Hercegovini, pa tako i s predstavnicima vlasti u HBŽ-u. 

Lungarotti je kao glavne ciljeve Misije IOM-a u BiH navela projekte koje je ta organizacija provela i provodi u našoj zemlji te ukazala na aktualnu situaciju i probleme vezane za migraciju izbjeglica.

Navela je kako je ova organizacija do sada realizirala više uspješnih projekata u Hercegbosanskoj županiji i dodala kako i dalje stoje na raspolaganju za suradnju na projektima koji bi bili od značaja za cjelokupnu društvenu zajednicu HBŽ-a.

Ministri u Vladi Hercegbosanske županije govorili su o projektima koje nastoje realizirati unutar svojih resora i ovom su prilikom zatražili pomoć šefice misije pri njihovoj provedbi.

Predsjednik županijske vlade Ivan Vukadin zahvalio je gospođi Lungarott na posjeti i na svemu što je ova Međunarodna organizacija za migracije napravila u Bosni i Hercegovini i HBŽ-u te iskazao punu potporu i spremnost za daljnjom suradnjom, navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'