Bosna i Hercegovina     | 18.03.2021. 09:40 |

Plakalo i Selaković razgovarali o regionalnoj saradnji na putu ka EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Generalni sekretar Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Haris Plakalo razgovarao je o regionalnoj saradnji na putu ka EU s ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Nikolom Selakovićem, prilikom njegove posjete Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su istaknuli da je posjeta ministra Selakovića važan korak ka još boljim odnosima dvije države, te kako se takav trend treba nastaviti i u budućnosti.

Naglašena je potreba za jačom regionalnom saradnjom i u tom kontekstu Ministarstvo koje predvodi Ministar Selaković svakako će biti na raspolaganju za sve oblike zajedničkih aktivnosti, saradnje i svega onoga što može doprinjeti stabilizaciji prilika u regionu, ali i poboljšati odnose između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

Generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo zahvalio je ministru Selakoviću na posjeti Bosni i Hercegovini, pozitivnim riječima i nastojanjima da se urade pozitivni pomaci, kao i svim potezima kojima je Republika Srbija pomogla građane BiH za vrijeme pandemije Covid-19, te izrazio zadovoljstvo nastavku saradnje kroz nove aktivnosti, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'