Sport     | 18.03.2021. 12:07 |

Novalić i Dujmović s mladom plivačicom Lanom Pudar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović danas su, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primili mladu plivačicu Lanu Pudar, koja je proteklih dana ostvarila izuzetan rezultat plasiravši se na olimpijsko takmičenje. 

Ova mostarska plivačica je isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin i postigla najbolji rezultat u povijesti bh. plivanja, te će BiH predstavljati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju. 

- Čestitam Lani na ostvarenim rezultatima i izuzetnom uspjehu. Siguran sam da će njen ogroman potencijal, rad i trud u budućnosti donijeti još dobrih rezultata i medalja - rekao je premijer Novalić, te naglasio da je stvaranje uslova za njene treninge i pripreme za predstojeća takmičenja obaveza svih. 

Dujmović je naglasila da će Federalno ministarstvo kulture i sporta, u skladu s federalnom uredbom o dodjeli nagrada u oblasti sporta, osigurati i finansijske nagrade, odnosno iznos od 9.500 KM za ispunjenje olimpijske norme i oboren državni rekord u seniorskoj konkurenciji. 

- Iskrene čestitke Lani za postignut svjetski uspjeh, njenim roditeljima i trenerima. Ispuniti olimpijsku normu je zaista veliko i za one koji imaju sve moguće kapacitete na raspolaganju za treniranje - rekla je ministrica Dujmović. 

Trener Damir Đedović je kazao da je Lana napravila drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini u seniorskoj konkurenciji. Upoznao je članove Federalne vlade o planu i programu priprema za predstojeća takmičenja, kao i da je petnaestogodišnja Lana Pudar trenutno jedna od najmlađih sudionica na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Uz čestitke i prigodne poklone, kao i navedenu finansijsku pomoć, poručeno je da ovo nije konačna podrška koju će Vlada Federacije BiH osigurati za ovu mladu perspektivnu plivačicu, te njene uslove i pripreme za takmičenja. 

Prijemu su prisustvovali i Lanin otac Velibor Pudar, te trener i predsjednik Kluba vodenih sportova "Orka" Damir Đedović, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo