Bosna i Hercegovina     | 18.03.2021. 13:58 |

Komšić primio u nastupnu posjetu ambasadora Ruske Federacije Kalabuhova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova.

Razgovarano je mogućnostima unapređenja saradnje u više oblasti, s posebnim akcentom na ekonomsku saradnju. Ambasador Kalabuhov se interesovao za pitanje moguće ustavne reforme i izbornog zakonodavstva, kao i o drugim pitanjima koja se tiču ispunjavanja 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Osim toga razgovarano je i o pitanju OHR-a, odnosno eventualnog imenovanja novog visokog predstavnika, gdje je ponovljen stav Ruske Federacije o potrebi zatvaranja OHR-a kako bi Bosna i Hercegovina, kao suverena država, mogla samostalno donositi sve svoje odluke. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić ponovio je svoje stavove o potrebi ostvarivanja jednakopravnosti svih građana Bosne i Hercegovine, kao jednog od važnih evropskih standarda, što zahtijeva reformu Ustava Bosne i Hercegovine, kao i reformu jednog broja važećih zakona.

Bilo je razgovora i o nabavci ruskih vakcina za građane Bosne i Hercegovine, što je u jeku pandemije COVID-a jedno od suštinskih pitanja za zaštitu zdravlja građana, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana