Najave     | 18.03.2021. 15:48 |

Panel diskusija 'Popis stanovništva 2021' u subotu, 20. marta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18.marta (FENA) -  Udruženje za razvoj saradnje domovine i dijaspore 20. marta ove godine organizira online panel diskusiju putem Zoom platforme pod nazivom „Popis stanovništva 2021“.

Povod za diskusiju je popis stanovništva koji se ove godine održava u većini država regije: Hrvatskoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Kosovu.

Prema prethodnim zvaničnim popisima stanovništva u navedenim državama živi i značajan broj pripadnika bošnjačke nacionalnosti koji su većinom izuzetno dobro organizirani kroz nacionalne institucije i udruženja.

Stoga će učesnici panel diskusije biti istaknuti historičari, politički aktivisti i novinari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Kosova i Bosne i Hercegovine. Esad Rahić, Emir Ašćerić, Armin Hodžić, Adelaid Karišić, Dželal Hodžić, Mejdin Saliji, Adel Omeragić, Anes Džunuzović, Mirza Čohadžić i Admir Lisica.

Panel diskusija se može pratiti putem facebook stranice Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore i edukativne platforme Intelektualno.com, najavljeno je iz Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta