Bosna i Hercegovina     | 19.03.2021. 09:43 |

Napredak organizirao tečaj o pisanju newslettera uz pomoć psiholoških tehnika uvjeravanja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. ožujka (FENA) - Šesti susret tečaja pisanja tekstova iz područja copywritinga, a u svrhu promoviranja kulturnih aktivnosti, događanja i projekata, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Glavne podružnice Mostar, održan je 18. ožujka, u Mostaru.

Diplomirani novinar, profesionalni SEO copywriter Marko Suton ovaj susret posvetio je formuli za pisanje "4P" koja može poslužiti kao idealna formula za kreiranje sadržaja za newslettere, a navedena formula je skraćenica od: Promise - Obećanje, Paint (Picture) - Oslikajte, Prove - Dokažite i Push - Potaknite, priopćeno je iz HKD-a Napredak Mostar.

"Tekst počinje predstavljanjem obećanja koje će onda, poput boje na slici, ilustrirati čitateljev svijet nakon što se obećanje realizira, a zatim slijedi dokaz te, kao šlag na kraju, poziv na akciju", navode iz mostarskog Napretka.

Uz formulu za pisanje 4P, polaznici su se detaljnije upoznali i sa "scarcity" pristupom, posebnom psihološkom tehnikom koja se koristi u pisanju sadržaja iz područja copywritinga te s knjigom za sve one koji se žele okušati u svijetu copywritinga, Cialdinijevom (Robert) knjigom "Utjecaj - psihologija uvjeravanja".

Sedmi susret zakazan je za ponedjeljak, 22. ožujka, u prostorijama čitaonice Narodne knjižnice HNŽ-a, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a polaznici tečaja upoznat će se s psihološkim motivatorima djelovanja te s dodatnim savjetima pri pripremi za pisanje, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu