Stranačke aktivnosti     | 19.03.2021. 11:59 |

Nezavisni blok

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

Nezavisni blok: BiH ne smije biti meki trbuh Evrope

Bosna i Hercegovina i Rusija su dvije suverene i nezavisne zemlje i svaka za sebe bira društvo i budućnost u kojoj želi biti - saopštili su iz Nezavisnog bloka povodom reakcije Ambasade Ruske Federacije u kojem se dovodi u pitanje NATO put Bosne i Hercegovine.

Nažalost, negativni uticaj Rusije protiv NATO proširenja, kojem smo svjedočili u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, događa se i u Bosni i Hercegovini, a naša zemlja ima jasno utvrđene vanjskopolitičke ciljeve i tu ne smije biti odstupanja.

 "Pozivamo partnere iz NATO-a, prvenstveno Sjedinjene Države ali i Veliku Britaniju, Njemačku i druge zemlje da zajedno odgovorimo na ove prijetnje i radimo na punopravnom članstvu u EU i NATO-u, a to će značiti konačnu stabilnost naše regije.

Ovi ruski trabanti predvođeni Miloradom Dodikom sprovode maligni uticaj na našu zemlju i on što prije mora biti otklonjen. Bosna i Hercegovina ne smije biti 'meki trbuh' Evrope, nego stabilna članica najvažnijih alijansi modernog svijeta", izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

 Press služba Nezavisnog bloka 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'