Bosna i Hercegovina     | 19.03.2021. 16:14 |

U župi Briješće održana misa za velikog prijatelja BiH Gianfranca di Daria

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - U znak sjećanja na Gianfranca di Daria, nekadašnjeg gradonačelnika Grada i Općine Pesaro iz Italije, koji je preminuo od posljedica koronavirusa 15. marta prošle godine, u župnoj crkvi svetog Leopolda Mandića u naselju Briješće održana je sveta misa.

Misu je predvodio župnik crkve “Sveti Leopold Mandić” Josip Vajdner, a u vjerskom programu učestvovali su i velečasni Šimo Maršić, direktor Nadbiskupijskog centra za mlade “Ivan Pavao II”, župnik župe Stup Miroslav Ćavar, te glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije velečasni Dražen Kustura. Osim vjernika misi su prisustvovali i predstavnici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.

Gianfranco di Dario bio je gradonačelnik Pesara u više mandata, grada s kojim je Općina Novi Grad Sarajevo uspostavila pobratimske odnose, u martu 2018. godine, potpisivanjem sporazuma o bratimljenju dviju općina.

Više od 20 godina poslije rata u našoj zemlji, di Dario je pomagao organizaciju “Time for Peace” stipendirajući veliki broj djece bez roditelja s područja općine Novi Grad Sarajevo koji su pohađali Osnovnu školu "Aleksa Šantić", te organizirajući ljetovanja za djecu i nastavnike škole.

Dao je doprinos izgradnji učionice za djecu s poteškoćama u razvoju u istoj školi, organizirao izlete u Italiji za maturante na ekskurziji. Saradnja dvije škole, "Aleksa Šantić" iz općine Novi Grad Sarajevo i "Ana Frank" iz Pesara rezultirala je čestim međusobnim posjetama nakon bratimljenja ovog grada i Općine Novi Grad Sarajevo, saopćila je Press služba Općine Novi Grad.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu