Bosna i Hercegovina     | 19.03.2021. 16:44 |

Tegeltija: Vijeće ministara BiH preduzima sve aktivnosti na suzbijanju širenja koronavirusa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine od samog početka pojave pandemije virusa korona, a u skladu sa svojim nadležnostima, preduzima sve aktivnosti na suzbijanju širenja virusa korona („SARS-CoV-2“ i COVID-19) na osnovu preporuka i prijedloga zdravstvene struke i u saradnji sa vlastima entiteta Republike Srpske i Federacije BiH, te Brčko Distrikta, sa ciljem da zaštite i spašavanja građana BiH, navodi se u odgovoru predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije na pismo premijera Kantona Sarajevo Edina Forte.

Tegeltija je istakao da će Vijeće ministara BiH nastaviti i dalje da donosi sve potrebne odluke i mjere, uključujući i mjere vezane za ulazak stranih državljana u BiH, a što je u direktnoj nadležnosti Vijeća ministara, u skladu sa preporučenim mjerama nadležnih zdravstvenih institucija, i uz saglasnost vlasti entiteta RS i FBiH, te Brčko Distrikta.

- Takođe, koristimo priliku da apelujemo na sve građane BiH da se pridržavaju, a nadležne službe da kontrolišu provođenje, propisanih epidemioloških mjera - saopćeno je iz Služba za informiranje Vijeća ministara BiH. 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!