Bosna i Hercegovina     | 19.03.2021. 17:24 |

Kalesija - Sutra dan žalosti zbog smrti prof. dr. Ekrema Dizdarevića

FENA Saopćenje

KALESIJA, 19. marta (FENA) - Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić je, prema zaključku Općinskog vijeća Kalesija subotu, 20. marta, ove godine proglasio danom žalosti na području cijele općine zbog smrti počasnog građanina Kalesije i osnivača ratne bolnice prof.dr. Ekrema Dizdarevića.

Prof.dr. Ekrem Dizdarević je preminuo jučer u 90. godini, a dženaza namaz bit će klanjana sutra na Gradskom groblju Trnovac u Tuzli.

Zbog zasluga u osnivanju ratne bolnice u Kalesiji gdje kao ljekar spasio na hiljade života pripadnicima Armije RBiH kao i civilima koji su ranjeni u toku agresije na našu domovinu, proglašen je počasnim građanimom općine Kalesija.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji s područja Općine Kalesija svoje programske šeme prilagoditi danu žalosti, saopćeno je iz Službe za informiranje Općine Kalesija. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo