Stranačke aktivnosti     | 19.03.2021. 19:28 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

Nezavisni blok: Federalna vlada mora zaustaviti poskupljenja i ograničiti marže

Situacija u kojoj nekontrolisano rastu cijene životnih namirnica, posebno brašna i ulja, ali i medicinske opreme i goriva mora biti zaustavljena i stavljena pod kontrolu.

Pozivamo Vladu FBiH da hitno ograniči rast cijena osnovnih životnih proizvoda i svojom odlukom iste vrati na nivo iz perioda prije posljednjih poskupljenja.

Također, Vlada FBiH mora utvrditi mjeru i maksimalnu visinu marži, posebno za osnovne, prehrambene artikle, zatim, medicinsku opremu, maske i lijekove, koji se posebno troše u ovom vremenu pandemije, kao i gorivo, jer je i tu evidentno poskupljenje koje nema uporišta u cijenama na svjetskom tržištu.

Pozivamo također i Federalnu upravu za inspekcijske poslove da, shodno mjeri neposredne kontrole ograničavanja marži, izvrši nadzor na terenu i utvrdi opravdanost visine trenutno iskazanih marži u cijenama osnovnih životnih namirnica.

Pozivamo sve nivoe vlasti i političke subjekte da u ovim principima budemo zajedno i tako zaštitimo i pomognemo građanima u ovim teškim vremenima.

Press služba Nezavisnog bloka

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo