Bosna i Hercegovina     | 21.03.2021. 08:08 |

Sastanak Pododbora za inovacije i informacijsko društvo između EU i BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Peti sastanak Pododbora za inovacije, informacijsko društvo i socijalnu politiku između EU i BiH bit će održan u ponedjeljak, 22. marta, putem video-konferencije.

Sastankom će uime Bosne i Hercegovine kopredsjedavati pomoćnik ministrice u Ministarstvu civilnih poslova BiH Adnan Husić, a uime Europske komisije Alberto Cammarata iz Opće uprave za politiku proširenja i pregovore o pristupanju.

Na sastanku će biti, među ostalim, razmijenjene informacije o provedbi reformi u visokom i obrazovanju odraslih, koordinaciji među donositeljima odluka u obrazovanju, učešću BiH u međunarodno standardiziranim testiranjima.

Također, razgovarat će se o ućešću BiH u programu Erasmus+ i Horizont 2020, kulturi, izradi i provedbi pravnog i strategijskog okvira u oblasti informacijskog društva, elektroničkih komunikacija, audiovizualne politike i medija, kapacitetima i koordinaciji u oblasti istraživanja i inovacija, te provedbi mjera u oblasti zapošljavanja i socijalne politike, najavljeno je iz  Direkcije za evropske integracije BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu