Bosna i Hercegovina     | 21.03.2021. 13:54 |

U Goraždu obilježen Dan mladih “Goražde kraj Drine sanja”

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 21.marta (FENA) - Dan mladih Grada Goražda - 21. mart, danas je na prigodan način obilježen u gradu na Drini. Iako je zbog pogoršanja epidemiološke situacije planirani program znatno reduciran te predviđeni sadržaji odgođeni, mladi su simbolično obilježili ovaj datum, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi.

Delegacije mladih i Gradske uprave Goražde položili su cvijeće na spomen obilježju i odali počat poginuloj djeci Goražda u periodu 1992. - 1995. godina, nakon čega je na Mostu Alije Izetbegovića postavljen transparent koji je moto ovogodišnjeg obilježavanja “Goražde kraj Drine sanja - 645”  čime je ujedno najavljen 22. mart - Dan rijeke Drine i obilježavanje 645. godina od prvog spominjanja Goražda.

U Omladinskoj ulici dodjeljene su i nagrade za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola “Na obali rijeke Drine” po konkursu koji je provela Gradska uprava.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović mladima je uputio čestitke uz želju da zajedničkim trudom i zalaganjem naprave puno uspješnih rezultata u budućnosti.

- Svim mladima Grada Goražda upućujem čestitku povodom 21. marta - Dana mladih Grada Goražda uz želju da naredni put ovaj datum proslavimo u normalnijim okolnostima, da vrijeme korone bude iza nas, te da zajednički stvaramo nove vrijednosti i lijepe uspomene - poručio je Imamović.

Sa današnjih događaja svim građanima upućen je poziv da budu maksimalno odgovorni i da poštuju epidemiološke mjere.

U velikoj sali Gradske uprave održan je sastanak inicijativnog odbora za obnavljanje rada Vijeća mladih Grada Goražda.

U okviru programa Dana mladih proteklih dana simbolično je obilježen i 21. mart Međunarodni dan djece s Downovim sindromom, posjetom specijalnom odjeljenju OŠ Fahrudin Fahro Baščelija, dok je u STŠ "Hasib Hadžović" otvorena izložba likovnih djela učenika. 

Dan mladih Grada Goražda - 21 mart, Općinsko vijeće Goražde ustanovilo je 2011. godine s ciljem da se posebna pažnja posveti mladima i ukaže na njihovu važnost u društvenoj zajednici.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu