Svijet     | 22.03.2021. 09:57 |

Trump se planira vratiti na društvene medije s vlastitom platformom

FENA Internet

WASHINGTON, 22. marta (FENA) - Bivši američki predsjednik Donald Trump, kome je zabranjen Twitter, Facebook i druge društvene mreže nakon napada na Kapitol 6. januara, planira pokretanje vlastite platforme za dva do tri mjeseca, rekao je Foxu jedan od njegovih viših savjetnika.

Jason Miller, glasnogovornik Trumpove kampanje za 2020. godinu, rekao je da će Trump ponovo ući u prostor društvenih medija s novom vlastitom platformom koja će "u potpunosti redefinirati igru".

Miller nije saopćio više detalja, a službenici The Trump Organizationa nisu bili dostupni za komentar, javlja Reuters.

Twitter je prošle sedmice rekao da će tražiti doprinos javnosti o tome kada i kako treba zabraniti svjetske lidere, rekavši da preispituje politiku i razmatra da li bi se lideri trebali pridržavati istih pravila kao i drugi korisnici.

Twitter, Facebook i drugi bili su pod lupom zbog načina na koji se ophode prema nalozima političara i vladinih zvaničnika nakon zabrane Trumpovog naloga zbog podsticanja na nasilje.

Facebook, koji je u januaru na neodređeno vrijeme ukinuo Trumpa, zatražio je od svog nezavisnog nadzornog odbora da odluči treba li zabrana biti trajna.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom